Scaune si Fotolii

Taburet din ceramica

In orice stil de amenajare, un taburet din ceramica va adauga textura, culoare, utilitate si stralucire unei incaperi.

Acest tip de decoratiune este originar din China, acolo unde sunt utilizate de mai bine de 1000 de ani, in decorarea gradinilor. Este cunoscuta afinitatea pe care locuitorii Chinei o au pentru natura, astfel incat casele acestora erau construite avand ca punct principal gradina. Astfel, mobilierul de gradina era foarte important. Avand forma de butoiase, taburetele din ceramica sunt utilizate in principal ca obiecte pentru sezut.

gradina taburet ceramica

ceramica gradina china

taburet ceramica

Chiar daca acest tip de decoratiune este importata si in occident de mai bine de 300 de ani, in ultimul timp taburetul din ceramica este din ce in ce mai des intalnit.

Odata ajuns in occident, prin intermediul calatorilor si al comerciantilor, taburetul in forma de butoi a inceput sa fie readaptat pentru a fi integrat in designeul interior specific. Acum exista disponibilitate pentru o multitudine de culori si forme, astfel incat taburetul sa poata adauga o nota de exotic oriunde ar fi plasat.

Fie ca doriti sa pastrati aspectul clasic al taburetelor cu imprimeuri specifice zonei sau preferati un obiect cu aspect metalic pentru un design modern, fie ca spatiul disponibil solicita un obiect rotund sau patrat, popularul accesoriu va avea acelasi farmec.

ceramic stools 1

ceramic stools 2

Datorita versatilitatii si durabilitatii materialului, un taburet din ceramica poate fi utilizat in orice incapere, fie ca este la interior sau la exterior.

Dat fiind ca este produs din ceramica, taburetul poate fi inclus cu succes in decorarea baii. Aburul si apa nu vor afecta materialul, putand fi folosit cu dublu rol, decorativ si de sustinere a diverselor obiecte pe care le utilizati in aceasta incapere.

design_interior_baie_ceramica

taburet_ceramica_baie

taburet_negru_baie

taburet_ceramica_alb

Poate face parte din decorul camerei de zi, ca masuta, suport pentru carti sau alte decoratiuni.

taburet gradina ceramica

taburet_albastru_ceramica

taburet_rosu_ceramica

taburet ceramica  design_interior_albastru

taburet_clasic_ceramica design_interior_taburet_argintiu

desihn_interior_albastru

Puteti utiliza un taburet ceramic si pentru a adauga o pata de culoare unei camere in care s-au folosit initial culori neutre.

design_interor_taburet_rosu

Taburetele ceramice sunt ideale ca suport pentru sezut in holuri, avand si de aceasta data atat rol decorativ cat si functional.

taburet_alb_hol
taburet_hol decor_taburet_hol
taburet_hol_bleu

Sources: www.instyle-decor.com;www.wisteria.com; chichunters.blogspot.co.uk; designfile.architecturaldigest.com, fancy.com; loft-concept.ru ; rusticroosterinteriors.blogspot.ro; thewelchedition.blogspot.ro; www.aliexpress.com; www.apartmenttherapy.com; www.chicagohomemag.com; www.chinoiseriechic.net; www.desiretoinspire.net; www.homedit.com; www.housebeautiful.com; www.howtodecorate.com; www.invaluable.com; www.overstock.com; www.1stdibs.com; www.jossandmain.com

Adauga un comentariu

Adresa de email nu va fi vizibila pe site.