Scaune si Fotolii

Scaune Barcelona – emblema a stilului modern

Colectia de scaune Barcelona

Scaunul Barcelona a fost creat pentru a fi expus in sectiunea Germaniei la Expozitia Internationala din anul 1929, gazduita in anul respectiv de Spania, in Barcelona. Designerii acestui model sunt  Ludwig Mies van der Rohe si Lilly Reich. Scaunul a fost prima data folosit in decorarea Vilei Tugendhat, constructie care reprezinta una din primele reprezentari ale arhitecturii moderne si care a fost proiectata de acelasi Ludwig Mies van der Rohe.

Villa Tugendhat-scaune Barcelona

Astazi, colectia Barcelona inglobeaza atat scaune, cat si tabureti sau canapele si reprezinta articole emblematice in designeul interior din toata lumea.

Incepand cu anul 1950 modul de productie a fost modificat pentru a obtine o rama dintr-o singura bucata. Din anul 1953 scaunele Barcelona sunt produse de compania Knoll Inc, baza fiind produsa din doua tipuri de otel, cromat si inoxidabil. Fiecare scaun purtand inca semnatura designerului Ludwig Mies van der Rohe.

Scaunele Barcelona sunt utilizate preponderent in amenajarile stil modern, chiar minimalist.

scaun Barcelona alb scaun Barcelona Knoll

Sunshine Canyon House. Renée Del Gaudio Architecture.

Sunshine Canyon House. Renée Del Gaudio Architecture.

Scaune Barcelona maro

Scaun Barcelona negru

Desi specifice stilului modern, se pot adapta foarte bine si materialelor mai putin conventionale pentru astfel de amenajari.

Alaturare scaune Barcelona – pereti din beton

scaune_barcelona_pereti beton

scaun_barcelona_perete_beton

Scaune Barcelona in camere cu accente rustice din lemn

scaune_barcelona_rustic

scaun barcelona

Scaune Barcelona in amenajari stil Vintage

vintage_barcelona_scaun

scaun_barcelona_perete_piatra

Scaune Barcelona in design scandinav

scaune_barcelona_negre

scaun_barcelona_maro

Iar in final, priviti ce se intampla atunci cand scaunul Barcelona, emblema a modernismului, este integrat in camere amenajate in stil clasic. Fiecare dintre stiluri il accentueaza pe celalalt, scotand in evidenta calitatile fiecarui obiect sau procedeu de decorare a peretilor.

Scaune Barcelona albe intr-o camera cu pereti decorati cu panouri in stil clasic renascentist si stucaturi

scaune_barcelona_albe

Amenajare cu piese de decor atat in stil francez renascentist, cat si in stil modern.

scaune_barcelona_alb_clasic

scaune_barcelona

scaun_barcelona_negru_clasic

Avand in vedere adaptabilitatea colectiei de scaune Barcelona devine evident si motivul pentru care acest model a devenit emblematic pentru amenajarile interioare.

Sources: knoll.com; blog.vkvvisuals.com; homeadore.com; dustjacket-attic.com; eco-stylista.blogspot.ro; freshersmag.com; interiorsbystudiom.com; residencemagazine.se; whitegreysmemories.blogspot.com.es; www.homedsgn.com; www.interiorarchive.com; www.murraymitchell.com; www.photorank.me;www.planete-deco.fr; homeadore.com

Adauga un comentariu

Adresa de email nu va fi vizibila pe site.