Tendinte Design Interior

Decorare casa cu simboluri budiste

Decorare casa cu simboluri budiste – integrarea in caminul nostru a unor obiecte care au in cultura budista un impact simbolistic extrem de pozitiv.

Reprezentari ale lui Buddha in amenajari interioare cu simboluri budiste.

Asa cum stim, Buddha nu este considerat o zeitate, acesta fiind unul dintre putinii oameni care au atins pragul iluminarii. Drept urmare, propunerea unei reprezentari a lui Buddha in casa noastra nu se refera la un simbol in fata caruia trebuie sa ne aplecam. Din contra, prezenta reprezentarii lui Buddha, trezeste la un nivel subtil din noi, potentialul fiecaruia de a se cunoaste pe sine, de a intelege lumea si de a fi in fiecare zi cea mai buna versiune a sa.

Simboluri budiste – Tablouri si ilustratii

Tablou Mandale Violet Catalog

Tablou Mandale Violet – Produs disponibil in magazinul online

Tablou Mandala Multicolora Catalog

Tablou Mandala Multicolora – Produs disponibil in magazinul online

 

simboluri budiste

ilustratie buddha albastru

 

Decorare casa – Statuete Buddha

In functie de pozitia mainilor, reprezentarile Buddha simbolizeaza cate o mudra:

Abhaya Mudra (Neinfricare): Este reprezentata de mana dreapta care este ridicata si usor inclinata. Aceasta semnifica un gest de protectie si reasigurare, in timp ce mana stanga este sprijinita pe picioare simbolizand destindere.

Statueta Buddha Abhaya Mudra

Statueta Buddha Abhaya Mudra

Varada Mudra: Mana stanga este inclinata in jos cu degetele intinse, simbolizand daruire si implinirea dorintelor.

Statueta Buddha Varada Mudra

Dhyana Mudra: Ambele palme sunt asezate pe picioare cu degetele intinse. Aceasta este mudra starii de meditatie, in care este transmisa energia serenitatii si a impacarii.

Statueta Buddha Dhyana Mudra

Dhyana Mudra Stateta Buddha

Buddha ganditor, relaxandu-si capul pe un genunchi.

Desi este o pozitie care a aparut de curand si nu are notari certe in istorie, aceasta statueta va inspira relaxare si liniste acolo unde va fi plasata.

Statueta Buddha

Statuetele a caror forma este reprezentata doar de capul lui Buddha, nu au doar rol de obiect decorativ, acestea simbolizand intelepciunea si cunoasterea celui iluminat. De multe ori il vor intruchipa pe Buddha cu ochii pe jumatate inchisi, sugerand starea de meditatie prin care privesti in interiorul sinelui, pastrand insa o perceptie cat se poate de clara asupra exteriorului care ne inconjoara.

Statueta Buddha Cap

Statueta Buddha Cap turcoaz

Decorare casa – Floare de lotus

Lotusul este unul dintre cele mai importante simboluri budiste. Acesta a fost ales de insusi Buddha, fiind o floare care creste in soluri maloase, avand puterea de a iesi spre lumina si de ne arata adevarata sa frumusete. Asfel, lotusul simbolizeaza puterea fiecarei fiinte de a iesi din ignoranta, de a-si cunoaste adevaratul sine si de a atinge starea de iluminare.

Avand o astfel de decoratiune in casa, ne sporim increderea in sine si in potentialul nelimitat pe care il putem accesa.

suport lumanare floare de lotus

decorare casa suport lumanare lotus

flori de lotus suport lumanare

decoratiune perete floare de lotus

Decorare casa – Suport pentru lumanare

Detaliile suporturilor de lumanari specifice culturii sunt lucrate cu atentie si imbina o multime de forme prin care lumina lumanarilor poate sa fie dispersata ca un joc de umbre. Astfel imaginatia si spiritul creativ vor fi stimulate pentru a-si atinge pragul maxim.

Felinar Vintage Boho Angelica Home & Country

Felinar Vintage Boho Angelica Home & Country

Felinar Vintage Floral

Felinar Vintage Floral – Produs disponibil in magazinul online

suport lumanare bronz  suport lumanare lila

decorare casa suport lumanare rosu suport lumanare metalic

Decorare casa – Perne decorative de podea

Pe langa beneficiile spirituale ale starii de meditatie, mentinerea coloanei in pozitie dreapta si concentrarea atentiei, macar pentru cateva minute, doar asupra respiratiei vor avea efecte benefice atat asupra sanatatii fizice cat si asupra celei psihice.  Pernele de podea va pot ajuta, ca pentru cateva momente, sa aveti parte de liniste si introspectie intr-o pozitie comoda. In cazul in care simtiti ca va aluneca coloana, duceti perna langa perete si sprijiniti-va spatele de acesta.

Cand ne-am oprit ultima oara, doar pentru a ne observa respiratia?

perna decorativa podea 1  perna decorativa podea 2

Perne decorative disponibile pe AA Design Interior

 

decorare casa perna decorativa boho traget perna decorativa traget

Mandala – picturi si ilustratii care ajuta procesul meditativ.

In centrul acestora,sub forma rotunda, este reprezentat cel iluminat spre care oricine poate aspira. In jurul acestuia sunt reprezentate Universul si diferitele cai de a ajunge catre centru in starea de iluminare.

 

Tablou Mandala Catalog

Tablou Mandala – Produs disponibil in magazinul online

tablou mandala

De asemenea cu colectia de fete pentru masa Mandala pe care o puteti gasi pe AA Design Interior, puteti aduce reprezentarea simbolului pe mesele din bucatarie sau living.

fata de masa Mandala Sonora albastra

fata de masa Mandala Rosie

fata de masa mandala sonora antracit

Devenind din ce in ce mai populara, reprezentarea unei mandale este acum disponibila si pe suport pentru decorarea peretilor:

Fototapet Floral Boho Mandala Corro

Fototapet Floral Boho Mandala Corro – Produs disponibil in magazinul online

Ilustratie simbolizand legaturile fiecarui om atat cu sursa mama, cat si cu centrul pamantului. Intre fiecare dintre aceste legaturi existand un flux constant de lumina, liniste, iubire si acceptare care este simbolizat prin cele sapte chakre.

ilustratie

Sources: traget.ro; www.vivre.ro; photobucket.com; de-cor.com; www.dharmacrafts.com; www.etsy.com; dar-amina.blogspot.com.es; zsazsabellagio.blogspot.ro; www.chinoiseriechic.net;

One thought on “Decorare casa cu simboluri budiste

Adauga un comentariu

Adresa de email nu va fi vizibila pe site.