Tendinte Design Interior

Culoarea anului 2016 – Pantone

Alegerea Institutului Pantone pentru culoarea anului 2016 este una emotionala, axata pe doua dintre cele mai mari nevoi ale umanitatii in perioada actuala. Pentru prima data Pantone a ales drept culoare de referinta, imbinarea dintre doua culori pastel: Rose Quartz si Serenity.

pantone-culoarea-anului-2016

rose-quartz-serenity

Unul dintre criteriile prin care institutul alege culoarea unui an este componenta sociala. Astfel, conform tendintelor si nevoilor sociale, a fost aleasa contopirea dintre culoarea compasiunii si cea a linistii launtrice.

De asemenea, in ultimii ani pe fondul unei necesitati de anulare a etichetarii si standardizarii la nivel psihologic, a aparut o dorinta care ne indeamna spre a vedea lumea ca pe un tot unitar si nu ca pe un proces de individualizare. Astfel, tendinta este ca rozul si albastrul sa nu mai fie asociate automat cu feminin si masculin,  aparand astfel aceasta imbinare intre cele doua.

pantone-culoarea-anului-2016

Desigur ca si in acest caz natura ne arata ca lucruri pe care umanitatea le regaseste acum, au continuat sa existe in mediul inconjurator.

design-seeds-nature

design-seeds-color-2016

natura-culoarea-anului-2016-pantone rose-quartz-serenity

Unul dintre stilurile de design interior care a continut in tot acest timp combinatia intre aceste doua nuante este stilul Shabby Chic, acesta fiind definit de calm, impacare, relaxare si caldura.

Tipare specifice stilului Schabby Chic

httpdiyready

httpindulgy.com

httplovely-decor.com

Inveseliti o camera sau faceti un cadou “delicios” cu pernele decorative Chantilly Cupcake.

perna decorativa Chantilly perna decorativa Chantilly

Imbinarea celor doua culori care constituie culoarea anului 2016, prin alaturarea florilor si a decoratiunilor  interioare

aa-design-interior-schabby-chic vintage-rose

culoarea-anului-2016-pantone

httpwww.frenchcountrycottage.net

shabby-chic-aa-design

O bucatarie in care se regasesc aceste doua culori pastel poate fi exact ce va trebuie dimineata cand va treziti, ori seara dupa o zi incarcata.


bucatarie-shabby-chic

culoarea-anului-2016-rose-serenity

 

Puteti alege sa adaugati cele doua culori in decorarea peretilor cu tapet sau fototapet.

Fototapet Peisaje - Drum spre Serenitate

Fototapet Peisaje – Drum spre Serenitate

 

Fototapet plaja Dimineata pe Plaja

Fototapet plaja Dimineata pe Plaja

 

Fototapet Flori - Bujori Suavi

Fototapet Flori – Bujori Suavi

tapet-decorare-pereti

marie nouvelle tapet

Culoarea anului 2016 – Corpurile de iluminat pot reprezenta acele decoratiuni care adauga nota finala unei incaperi.

lampa-dizainar-bifesim

desklamp-spring-marie-nouvelle

httpdiyready.com (2)

httpwww.remodelista.com

Combinatia Rose Quartz si Serenity, culoarea anului 2016 a Institutului Pantone,  poate fi integrata si in decoruri cu accente retro sau moderne.


pantone-culoarea-anului-2016

www.adairs.com.au


httpwww.artnau.com

httplittlebigbell.com

httpfeelitcool.com

In acest an Pantone ne-a surprins placut prin alegerea a doua culori si pe aceasta cale raspundem la invitatia lor de a ne reculege in prezenta compasiunii si linistii prin ceea ce ei au ales sa reprezinte culoarea anului 2016.

Sources: www.pantone.com; design-seeds.com; diyready.com; feelitcool.com; indulgy.com; littlebigbell.com; lovely-decor.com; tumblr.com; vintagerosecollection.com; www.artnau.com; www.countryliving.com; www.frenchcountrycottage.net; www.hearthandmade.co.uk; www.remodelista.com; www.repeatcrafterme.com; www.sfgirlbybay.com; www.xtdeco.ro; www.adairs.com.au

Adauga un comentariu

Adresa de email nu va fi vizibila pe site.