Bricolaj, Tendinte Design Interior

Amenajari interioare – podele albe

 Unul dintre stilurile de amenajari interioare care au inregistrat o crestere semnificativa in tendintele designului interior al ultimilor ani, este stilul scandinav.

Stilul Nordic, data fiind limitarea materialelor disponibile in zona respectiva, utilizeaza foarte des lemnul in amenajari interioare. Vom incepe prin urmare cu prezentarea catorva idei de podele decorate cu parchet alb.

Puteti opta pentru achizitionarea directa a placilor de parchet alb pe care le veti gasi, in varianta finisata, in magazinele de specialitate. Efectul dupa cum veti vedea mai jos este impresionant, camera obtinand anvergura si luminozitate.

amenajari interioare - design scandinav

Source: blogg.blackballoon.se

podea_parchet_alb

Source: www.bloglovin.com

design_scandinav_podea

Source: www.vintagedesign.me

De asemenea, o varianta cu costuri reduse si satisfactie crescuta, este sa renovati propriile pardoseli existente. Daca podelele sunt din lemn masiv si considerati ca ar avea nevoie de un aspect improspatat, vopsirea acestora in culoarea alb va garanta aspectul de podea noua.

podea_parchet_alb_nordic

Source: cocolapinedesign.com

renovare_podea_parchet

dormitor_stil_scandinav

 

Caracteristice unor amenajari interioare nordice sunt lofturile readaptate pentru spatii rezidentiale. Atat peretii, cat si podelele sunt vopsite in culoarea alb, spatiile pastrand doar cateva forme si texturi specifice aspectului industrial de odinioara (pereti din caramida nefinisati sau barne metalice).

Contrastul de culoare si stil este obtinut prin obiectele decorative putine, dar supradimensionate, care dupa imaginatie pot apartine unor stiluri complet diferite.

loft_industrial_parchet_alb

Source: roomed.nl

loft_nordit_parchet

Source: simplyfind.it

Fototapet Natura Spectacol in Gradina

Fototapet Natura Spectacol in Gradina

Una dintre optiunile preferate de noi, este vopsirea pardoselii in culoarea alb cu vopsea direct pe beton. Un produs pe care noi il recomandam poate fi gasit aici.

De aceasta data se pastreaza culoarea alb pe pereti, insa spre deosebire de lemn acum avem si o pardoseala lipsita de textura. Fiecare element decorativ este scos in evidenta, creandu-se impresia unor obiecte care plutesc pe un nor.

Amenajari podele albe

Source: annaleenashem.blogspot.co.nz

amenajari_interioare_stil_nordic

Source: annaleenashem.blogspot.ro

amenajari_interioare_podea_alba

Source: elisabethheier.no

podea_alb_direct_pe_beton

Source: www.dagbladet.no

amenajari_interioare_podea_alba

Source: www.digsdigs.com

Data fiind tendinta ultimilor ani de a imbina stilul industrial cu accente romantice, clasice sau urbane puteti decora o incapere cu podea vopsita si fototapete moderne pentru decorarea peretilor:

Fototapet Design Gradina Botanica

Fototapet Design Gradina Botanica

 

Fototapet Design Serafina

Fototapet Design Serafina

 

Fototapet Floral Komar Crini Gloriosa Superba

Fototapet Floral Komar Crini Gloriosa Superba

 

Amenajari interioare Fototapet lemn - Perete de cherestea

Fototapet lemn – Perete de cherestea

Fie ca optati sa amenajati intreaga camera in stil scandinav sau industrial, fie ca pastrati doar amanuntul podelelor albe din acest stil, incaparea va avea cu siguranta o nota distincta de lumina, stil si candoare.

Photo source: ww8.designspirationsk.com

One thought on “Amenajari interioare – podele albe

Adauga un comentariu

Adresa de email nu va fi vizibila pe site.